Blogg

Vad du inte visste om hösten

Vi är inne i september månad och hösten är  här. Vi  märker det genom att vi behöver tända ljuset inomhus redan på eftermiddagen. Vi märker det genom att träden skiftar i gult och vi politiker märker det genom att partiarbetet intensifieras.

Höstmånaderna brukar vara intensiva för oss politiker i Borås eftersom det är då vi arbetar med nästa års budget. Moderata fullmäktigegruppen träffas oftare, förtroendevalda i nämnderna ska samtalas med och möten ska hållas med samarbetspartierna för att mejsla fram ett så bra alternativ som möjligt till de rödgrönas politik.

Denna höst blir än mer intensiv, eftersom vi moderater kommer att ha två partistämmor i oktober månad. En extra stämma för att välja partiledare och fjorton dagar efteråt ska vi fastställa vår politik för de kommande åren och jag har förtroendet att vara ett av ombuden för vårt förbund, Västra Götaland.

Idag har partistyrelsen presenterat sitt förslag som ska diskuteras och sedan röstas om på stämman. Det är ett brett reformprogram som ska behandlas utifrån fyra propositioner. Det
handlar om att hela Sverige ska jobba, att ha nolltolerans mot dåliga skolor, att säkra en trygg vård och omsorg samt att upprätthålla en trygghet att lita på.

Utöver att föra ut politiken som fastställs på arbetsstämman ska vi på lokal nivå arbeta fram ett handlingsprogram för Borås och fastställa hur valsedlar ska se ut i kommande val för riksdag, region och kommun. Ja, det kommer att bli en intensiv höst.

Så när jag hör regnet smattra och kryper upp i soffan och läser, med en varm kopp te framför mig, är det budgethandlingar, propositioner och kommunala handlingar som jag läser. Några härliga soppor och grytor kommer det inte bli tid att att laga till. Istället kommer jag att samtala med väljare, delta i kampanjer, planera valrörelse och delta i partimöten. Jag tänker dock tillåta mig att njuta av höstens färger och klara luft när jag mörka kvällar promenerar hemåt. En mustig gryta på älg vill jag nog ändå ha.