Blogg

Självklart deltar jag under Pridedagarna

Pridedagarna pågår i Borås. I torsdags hade jag en debattartikel i Borås Tidning och ikväll deltar jag i Prideparaden. Under dagen har jag varit på Moderaterna i Borås evenemang där Jesper berättade om sina erfarenheter under den resa som han gjort från att födas som tjej och nu vilja leva som kille. Han berättade om funderingarna kring att vara hon, han, hen och vem.

Men jag. Jag är ingen hon eller han. Jag är jag. Ibland känner jag mig som en hon, ibland som en han. Ibland är jag inget. Oftast är jag hen, ännu oftare ”vem?”

Han berättade också om vilka hinder det finns i vardagen för honom som transperson.

Det är självklart för mig som moderat att delta under Pridedagarna eftersom det är min bestämda uppfattning att människor i ett fritt och öppet samhälle ska kunna leva med och älska vem man vill. För mig är det självklart att varje människas har rätt att välja sina egna uttryck och respekteras för det. Lika självklart är det att människor ska ha lika rättigheter och samma möjligheter, oavsett sexuell läggning, könsidentitet eller könsroll.
I kväll går jag i paraden för Jesper och för alla dem som vill respekteras för det de är, hbtq-personer. Mitt och andra moderaters deltagande visar att vi värnar den tolerans och öppenhet som hittills nåtts i Sverige. Men vi deltar också för att visa att vi är beredda att fortsätta arbeta för ett tryggt och öppet samhälle som inkluderar alla människor och alla familjer.